Biscuiti pentru pitici

de Mikiluca in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 4715 vizualizari

 

Piticl meu e cam mofturos cand vine vorba de biscuiti,asa ca m-am gandit eu sa fac si in casa poate il atrag :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt/ margarina
  • 180 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie si cui ii place si de portocala
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pentru pitici:

Se amesteca untul cu zaharul pudra cu mixerul. Se adauga oul,vanilia,coaja de lamaie si portocala, se mixeaza bine,bine.

Se adauga faina,in care am pus si praful de copt si amestecam cu mana sau lingura de lemn...dar pt mine cea mai buna unelta este mana :) .

Bagam putin coca la frigider,fiindca iese un pic sfaramicioasa, cand ne apucam sa intindem luam putin cate putin din frigi si restul o lasam acolo,pana terminam de facut prima serie si o bagam la cuptor.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,care in prealabil am dat si pe ea cu putin ulei si faina (tapetat). Se tin 15-20 de min,in functie de cuptorul fiecaruia.

Eu i-am facut in forma de animale cu formele de la plastilina lui fi-miu :D, pe care le-am ornat cu ciocolata si jeleuri :) .

TIPS-URI

1

e bine sa fie facuti cu 1zi-2 inainte sa fie consumati si tinuti in cutie de carton ca sa se mai inmoaie,pt ca ies crocanti la inceput dar stand se vor inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru pitici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]