Papricas unguresc cu pipote de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 25 Ian 2012 | 9495 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc cu pipote de curcan:

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .

Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.

Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .

Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]

 In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

Folositi ulei daca doriti in loc de untura .

2

Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

27.01.2012, 10:11

n-am simtit mirosul,dar ma ia cu lesin

ANDREEA 1

24.08.2012, 18:52

Ungurii sunt dati dracu cu mancarea???)Nu,dragilor mei,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ei au traditie gastronomica,au mancaruri specifice.....pe cand noi,cu ce ne laudam???Nici micii nu sunt romanesti ,nici sarmalele,nici macar mamaliguta....vorba unui bucatar de la Masterchef;coliva e traditionala romanilor::)))) asa ca....bv lor!!!BV ungurilor,fac mancaruri excelente!!!Felicitari ,pipotele sunt preferatele mele,nota 10 pt reteta,doamna!!!

mihaelar63 1

25.08.2012, 07:42

Multumesc Andreea
Ma bucur ca ti-a placut . De fapt vei observa ca in aceasta zona multe preparate au influente ale bucatariei unguresti .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote meridional cu pulpa de curcan