Papillotes cu fructe si lavanda

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 2983 vizualizari

 

Un desert parfumat si foarte colorat, potrivit pentru a insoti un vin Cotes- du- Rhone.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame pepene galben
  • o banana
  • 200 grame lychee
  • 200 grame zmeura proaspata
  • 2 crengute de cimbru
  • 3 lingurite de lavanda
  • 50 grame de zahar
  • cateva frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papillotes cu fructe si lavanda:

Pentru siropul de lavanda, se dizolva zaharul in apa sau sucul de lychee (daca folositi lychee conservat) incalzit la foc mic pentru 5 minute, impreuna cu lavanda. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat.

Bananele, pepenele, lychee si zmeura se taie in bucati mici. Se taie doua patrate din hartie de copt. Se aseaza in centrul unuia dintre ele  mixul de fructe si o crenguta de cimbru si se impacheteaza laturile spre centru astfel incat fructele sa fie acoperite complet. Se procedeaza la fel si cu celalalt. Se intoarc patraturile pe partea celalata si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 210 grade Celsius. 

Se serveste cu siropul de lavanda strecurat si menta proaspata. 

TIPS-URI

1

Fructele pot fi inlocuite in functie de preferinte.

2

Cimbrul poate fi inlocuit cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papillotes cu fructe si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

diana_k 1

11.11.2012, 18:52

interesanta reteta, cimbru cu fructe?

Satisfyyourcravings 1

11.11.2012, 19:26

Surprinzator nu? Asta mi-am dorit de la acest preparat.

Sim0na 1

12.11.2012, 12:33

Foarte interesanta combinatia ingredientelor.. dar daca are pepene galben.. cer si eu o portie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere (de post)