Gris cu lapte si dulceata

de Catalina L in Dulciuri, 11 Mai 2015 | 5026 vizualizari

 

O reteta de desert super rapida ...... amintire din copilărie

Griș cu lapte este un desert făcut din griș de grâu fiert în lapte.
Grișul cu lapte este consumat în Europa din timpurile Imperiului Roman, rețeta de preparare fiind descrisă în De re coquinaria.

De re coquinaria sau Ars Magirica este cartea de bucate cea mai veche care se cunoaște. Este scrisă în limba latină de un gastronom pe nume Marcus Gavius Apicius. Cartea originală a apărut în secolul I pe timpul împăratului Tiberius. Cartea nu doar că prezintă rețete culinare ci de asemenea prezintă mici trucuri folosite în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 50 g de gris
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si dulceata:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.
Preparati formele.

Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte.

Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore.

Intoarceti forma pe o farfurie si serviti rece......

Pofta Buna!!!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos