Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 4639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • gem de persici
  • 50 ml ulei
  • 125 g pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici:

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.

Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.

Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.

Între timp formăm biluţe cu mâinile umezite în apă, pe care le aranjăm pe un platou.

Când clocoteşte apa punem papanaşi la fiert.

Sunt gata când se ridică deasupra apei.

Scoatem papanaşii într-o strecurătoare şi-i spălăm cu apă rece, după care îi lăsăm să se scurgă.

Amestecăm uleiul cu pesmet şi cu zahărul ramas.

Tăvălim papanaşii prin pesmet, după care îi scoatem pe un platou, apoi îi decorăm cu gem de piersici şi-i servim calduţi.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]