Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 4474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • gem de persici
  • 50 ml ulei
  • 125 g pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici:

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.

Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.

Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.

Între timp formăm biluţe cu mâinile umezite în apă, pe care le aranjăm pe un platou.

Când clocoteşte apa punem papanaşi la fiert.

Sunt gata când se ridică deasupra apei.

Scoatem papanaşii într-o strecurătoare şi-i spălăm cu apă rece, după care îi lăsăm să se scurgă.

Amestecăm uleiul cu pesmet şi cu zahărul ramas.

Tăvălim papanaşii prin pesmet, după care îi scoatem pe un platou, apoi îi decorăm cu gem de piersici şi-i servim calduţi.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui