Panna cotta tricolora

de Corinuta in Dulciuri, 11 Apr 2011 | 7163 vizualizari

 

Am vazut la Miha pe blog "Panna cotta layers" si mi-a facut pofta, dar mai cautand eu pe net am dat peste alte culori si chiar a trebuit sa ma pun la treaba :D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida naturala
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina pudra sau 3 linguri de amidon(am pus eu)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 6 linguri sirop de menta
  • 6 linguri sirop de fructe de padure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta tricolora:

Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider.

Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert 200 ml frisca cu lapte, zaharul si esenta de vanilie. Pastram 3 linguri de frisca pe care le amestecam cu o lingura de amidon. Adaugam amidonul cand da in clocot si mai fierbem pana se ingroasa, apoi se toarna in pahare peste primul strat si se da la frigider.

Ultimul strat se prepara la fel ca primul, se toarna in pahare si se da la frigider. Daca facem cu gelatina, se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa rece, apoi se imparte in trei si se amesteca cu fiecare strat in parte si se raceste la congelator.

Inspiratie:)

TIPS-URI

1

pentru culori mai intense se poate adauga colorant alimentar lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

24.05.2011, 19:27

O splendoare!

adry88 1

31.05.2011, 21:38

unul si la mn

simonacallas 1

04.05.2014, 07:34

Am admirat indelung pana cotta pe care ai facut-o si culorile astea frumoase La noi nici pana in ziua de azi n-au adus astia la tarabe siropurile pe care le-ai folosit tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Minge