Panna Cotta cu sirop de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 2 Aug 2013 | 10457 vizualizari

 

Va garantez ca este un preparat usor de facut, potrivit pentru zilele calduroase de vara - pentru ca este rece - si are o textura extraordinara! Trebuie sa-l incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida;
  • 90 ml. lapte dulce;
  • 100 gr. zahar;
  • 1 plic gelatina (10 grame);
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 2 linguri sirop gros de visine (de preferat facut in casa);
  • 1 pliculet (2 gr.) cafea solubila (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sirop de visine:

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.

Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.

Oprim focul si turnam amestecul in castronele de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.

Eu am amestecam 250 ml. din aceasta compozitie cu pliculetul de cafea solubila si am facut si cateva portii de panna cotta cu cafea.

Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Espresso panna cotta