Pandispan simplu

de iry-gabriela in Prajituri, 23 Apr 2012 | 49210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 cani de faina,
  • 100ml ulei,
  • esenta de rom,
  • cacao,
  • optional si stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan simplu:

Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul, iar la final se adauga esenta, faina si stafidele.   

Se pregatesc 2 tavi de unica folosinta de aluminiu, se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga 3/4 din compozitie in ambele tavi, iar in cealalta parte se adauga cacaua si se amesteca dupa care se adauga peste compozitiile din tavi in mod egal. Se dau tavile la cuptor 30 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar pudra.  

Se feliaza cand s-au racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaela09maria 1

12.02.2013, 15:08

e f buna reteta insa ai uitat sa mentionezi praful de copt care este esential (zic eu) insa a iesit o minunatie de pandispan. de asemenea m-am mai inspirat si din alta retata pt design, ca sa imi iasa zebra. delicios

diaconta 1

12.02.2013, 15:12

Mihaela09maria,la pandispan nu e nevoie de praf de copt daca albusurile se mixeaza mai mult timp si incorporeaza suficient aer.
Spre exemplu,eu am incercat reteta aceasta si a iesit minunat :http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-perfect-22039.html
ti-o recomand cu drag

Sidy 1

12.03.2023, 12:52

Bun de numa...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara