prajitura preparata din capsunile ramase de la capsunata mentolata postata la inceputul saptamanii
Pandispan:
Sirop:
Jeleul de capsuni:
Pentru decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma u un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile batute spuma (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam toata cantitatea). Operatia asta o facem folosind o lingura din lemn, nu cu mixerul pentru ca riscam sa ne iasa aerul din spuma de albusuri iar pandispanul n va creste frumos...
Ungem tava cu ulei, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava. Dupa ce o nivelam uniform , dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca in tava si preparam siropul dupa cum urmeaza:
-punem apa cu zaharul intr-un ibric, lasam sa se topeasca cristalele de zahar si luam ibricul de pe foc;
-adaugam esenta de vanilie, amestecam;
-cu acest sirop (lasat la racorit), insiropam intreaga suprafata a blatului din tava (pentru aceasta operatie folosim o lingura, sa putem repartiza uniform siropul pe intreaga suprafata a prajiturii)
Jeleul il preparam astfel:
- fructele scurse de sirop se trec prin robot;
- punem 400ml. apa intr-o craticioara la foc mic, adaugam fructele pasate;
- diluam amidonul in 100 ml apa rece;
- cand amestecul de pe foc clocoteste, turnam amidonul dizolvat si amestecam in continuu pana se ingroase ca o budinca;
- asa fierbinte il turnam peste prajitura din tava, lasam la racorit,apoi decoram cu fulgi de ciocolata si perle din zahar
Lasam prajitura sa se raceasca, portionam si servim.
Pofta buna!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro