Pandispan cu fructe si crema fina de branza

de diaconta in Prajituri, 17 Mar 2016 | 7648 vizualizari

 

O prăjitură simplă dar foarte gustoasă.
Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri, puse la păstrare dupa reţeta de aici.
Dar apoi m-am gândit că i s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pandişpan:

  • 7 oua
  • 350 g zahar
  • 320 g faina
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Un borcan mare de vişine pentru prajituri

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri smântâna grasa

Ingrediente crema de fructe de padure:

  • 200 g afine congelate
  • 50 g zmeura congelata
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml sirop de la visine
  • 2-3 linguri crema de brânza

Mai avem nevoie de sirop de visine pentru însiropat blatul.

Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe si crema fina de branza:

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o.

Peste spuma de albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.

Va trebui sa amestecati  foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.

Am adaugat vanilia si coaja de lamâie.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de sirop.

Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura la 180 de grade.

Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit crema de brânza.

Am mixat frisca si smântâna ,am adaugat mascarponele si zaharul.

Am pus-o la frigider.

Cât s-a copt blatul,am pregatit crema de fructe de padure.

Am amestecat fructele cu zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.

Le-am lasat sa fiarba pâna ce a scazut suficient încât sa se închege .

Am lasat sa se raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.

Am taiat blatul în doua si l-am însiropat cu sirop de visine, apoi am pus crema de fructe de padure.

Deasupra blatului am pus crema de brânza.

Am lasat la frigider câteva ore, a fost mult mai buna rece.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe si crema fina de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

20.03.2016, 14:09

Multumesc Claudia

Constelatialeu 1

20.03.2016, 18:48

Bunaciune a`la Dia..

Catalina L 1

20.03.2016, 20:20

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura