Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite

de Criss in Prajituri, 23 Iun 2015 | 9772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceasca visine fara samburi
  • -1 ceasca cirese fara samburi
  • -80 g nuci prajite si tocate grosier
  • -zahar vanilat pentru pudrat
  • -50 g ciocolata neagra topita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele si visinele, nucile si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.(o parte din cirese si visine le-am dat prin putina faina pentru a nu se lasa la fund.) Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se traseaza linii din ciocolata topita si se taie in patrate potrivit de mari.
E o prajitura foarte buna, spornica, aromata, pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)