Palmieri

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 5709 vizualizari

 

Ceva foarte simplu, dulce, aromat si crocant :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 200g zahar
  • scortisoara
  • nuca macinata, optional
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

Preincalziti cuptorul la 200C. Amestecati zaharul cu scortisoara si, eventual, nuca macinata. Presarati amestecul pe o planseta si intindeti aluatul dezghetat deasupra. Presati pentru ca amestecul sa se prinda de aluat. Repetati si pe partea cealalta. Apoi, indoiti aluatul de la ambele margini longitudinale in acelasi timp, catre axul central, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foii. Intoarceti apoi cele doua parti una peste cealalta.

Taiati aluatul astfel impaturit in fasii late de 1 cm (se va obtine o forma de ochelari sau palmieri :)) si asezati-le in tava, intr-o parte (pentru a se putea desface in timpul coacerii), la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca.
Dati la cuptor timp de cca 12 minute, intorcand dupa cca 6min, adica atunci cand incep sa se rumeneasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

16.02.2010, 12:08

foaaaaaaaaaarte buni.. eu mancam de la o patiserie in timpul studentiei... o sa fac si eu... la favorite

gamilici 1

02.03.2010, 00:51

Pe unde ma aflu "cuibul de viespii" e cu scortisoara ,iar "palmierul" cu miere

Laly 1

26.06.2010, 23:27

Ce bun si ce usor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu mere