Palmieri

de luminita20_2006 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 8433 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si usor de facut dar in acelasi timp crocant - fin si foarte bun.

 

INGREDIENTE

  •  aluat foietaj
  • - zahar` 200 gr
  • - scortisoara
  • - zahar vanilat burbon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

Se amesteca zaharul cu scortisaora si zaharul burbon. Se pune masa de lucru o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj se pune foaiea si se trece su sucitorul peste, sa se lipeasca zaharul, la fel se procedeaza si pe suprafata cealanta.

Rulam apoi cele doua capete opuse pana la mijloc.

Cu un cutit taiem felii subtiri din aluat apoi le trcem pin cantitatea de zahar aromat. si le "tutim" un pic pentru a le da o forma.

Se aseaza in tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 220 C timp de ~15min, apoi le intoarcem pe partea cealanta pentru a se carameliza ~ 3-5 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

07.09.2010, 00:17

vreau si eu o urechiusa,arata tare bine

cireaselili 1

23.09.2010, 21:45

Cam cate bucati ies,atatea cate sunt in farfurie?

luminita20_2006 1

25.09.2010, 18:59

pai eu am avut foietaj 500 gr si au iesit c-am cate sunt in farfurie, fara vreo 3 au fost furate fierbinti, a in plus am facut si niste saratele din acelas aluat...asa ca ies ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de primavara