Paine sarbeasca

de nadina73 in Piine, 3 Noi 2010 | 14164 vizualizari

 

O paine grozav de buna sursa de aicihttp://alfinuta.blogspot.com/2010/10/pogace-piine-sirbeasca_13.html merita sa o incercati e grozava

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • susan 2 lingurite
  • 100 g unt topit
  • 450 faina alba
  • 2 linguri de tarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar.

Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie egale,fiecare bucata se intinde cu sucitorul (se face ca o lipie, placinta mai mica) cu diametru de 12-15 cm si aproximativ 0,5 cm grosime.

Untul se topeste ,iar fiecare lipie intinsa se trece prin untul topit si se aseaza in forma circulara intr-o tava rotunda unsa putin cu unt sau ulei,fiecare lipie sa fie suprapusa bine peste cealalta bucata(vezi foto) Tava mea are 26 cm,asta sa nu fie problema cu masurile..........glumesc.

La final va arata ca si o floare cu petale ,se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute dupa care se unge cu galbenusul de ou si se presara susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Nu necesita taiere se rupe dupa forma lipiilor.................super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala