Paine mediteraneana cu ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 11901 vizualizari

 

O paine atat de gustoasa si atat de simplu de facut...iar aroma e cu adevarat mediteraneana...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite zahar( brun)
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei de masline( preferabil extravirgin)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana cu ulei de masline:

Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas( lighean de paine), si apoi se adauga apa, se framanta maxim 7 min, apoi se adauga uleiul de masline, se mai framanta trei minute, apoi se unge cu ulei de masline, se acopera cu folie si se lasa la crescut 40-60 min, pana isi dubleaza volumul...

Cand a crescut, se modeleaza in forma de paine dorita, cu mainile unse cu ulei de masline, ies doua mici sau una mare....se cresteaza cu un cutit in forma de franzela, se pune in tava acoperita cu hartie de copt( sau tapetata cu ulei si faina) si se da la cuptorul incins la 200 grade 25-30 min...e atat de buna!

 

TIPS-URI

1

pentru painica din fotografie am dublat reteta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]