Paine impletita in sase, cu rozmarin

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 4230 vizualizari

 

Din nou o reteta pe care am probat-o a Laurei Adamache...pe care o admir foarte tare...o painica absolut delicioasa si atat de aromata, unde mai pui ca e si foarte decorativa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa
  • 25 gr drojdie(eu am folosit 7 gr uscata)
  • 1 lingurita rasa zahar/miere/malt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in sase, cu rozmarin:

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline.

Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela.

Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor.

Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l taiem apoi in 6 bucati egale.

Il taiem.

Intindem bucatile in forma de sul( snur).

Prindem capetele unele peste altele si-l intindem in forma de raza.

urmam trei miscari:

1.Snurul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Snurul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 snurulete si aducem snurul din stanga in centru dupa care aducem un alt snurulet din dreapta in stanga

Acum aducem snurul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt snur din stanga in dreapta.

Si tot asa pana terminam de impletit.

Capetele de jos le inchidem ca pe cele de sus adica le presam unule peste altele

Lasam la crescut in tava o ora.

Ungem apoi cu ulei apoi presaram rozamrin uscat sau proaspat.

Incalzim cuptorul intai la 220 grade unde bagam painica pentru zece minute si apoi la 200 grade inca 20 maxim 25 de minute.

O painica cu coaja crocanta si fff foarte aromata....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in sase, cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (24)

elena1988 1

11.02.2011, 16:33

era mai bine daca aveai si poze cu impletitura era mai bine,adica cu pasii

RuxyRux 1

11.02.2011, 16:39

Pasii sunt foarte bine reprezentati la Laura pe blog

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:40

ce frumuseturi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu seminte