Paine impletita

de Miha in Piine, 20 Mai 2009 | 4859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 500-550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se freaca drosjidia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle.

Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai departe.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,in jur de jumatate de ora.

Se imparte aluatul in 3 parte egale si se impletesc.

Punem in tava unsa cu ulei.Se mai lasa la crescut in jur de 15 minute,ungem cu ou batut,presaram mac si susan si  dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Se impune o precizare...eu am folosit masina de paine. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan