Paine dulce

de Lau in Piine, 3 Mai 2011 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 300 g lapte caldut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce:

se cerne faina intr-un lighean, se face o gura in mijloc se adauga margarina, drojdia, oul, sare, 3 linguri se zahar, 3 linguri de apa calduta si se amesteca cu un pic de faina. Se acopera si se lasa 15 minute, dupa care adaugam si restul de zahar si framantam coca. La final o framantam cu 50 g ulei, o acoperim si o lasam sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul

Eu am impletit-o in 3, dupa care o ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste deasupra. Focul sa fie moderat la cuptor

Cand o scoatem o ungem cu ulei si o acoperim cu o punga si deasupra un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)