Paine cu orez

de RuxyRux in Piine, 30 Noi 2010 | 12875 vizualizari

 

O paine delicioasa moale, cu o textura deosebita ....

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 575 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.

Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.

Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.

Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.

Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii .

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine mestesugareasca