Paine cu faina de secara

de mimmi in Piine, 5 Apr 2012 | 5836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara,
  • 300 ml apa calduta,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • seminte de chimen,
  • un praf de sare,
  • mac.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara:

Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza toate ingredientele si lasam aluatul la dospit la loc cald,pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit,ii dam forma aluatului,rotunda sau tip franzeluta cum am facut eu. Presaram putin mac (optional). Mai lasam la dospit painea in tava pentru 20 de minute,dupa care dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 -50 de minute,pana se rumeneste frumos. Lasam painea sa se raceasca si o putem felia. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

bucatarimcudiana 1

06.04.2012, 10:12

buna,buna

iry-gabriela 1

06.04.2012, 15:24

mimmi 1

09.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara