Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2020 | 2651 vizualizari

 

 
In copilarie era bucuria noastra sa culegem plante si sale folosim pentru a decora oaua de Paste .   .
Am incercat si anul acesta sa vad daca imi mai reusesc .
Eu vopsesc de ani buni doar cu coji de ceapa si sunt multumita cum imi ies .

 

INGREDIENTE

  • 25 buc oua coji de ceapa galbena ( eu am folosit 150 g )
  • 1 lingura de sare de bucatarie
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica de slanina cruda ( eu am in congelator )
  • diverse plante care au forme frumoase ( eu am folosit ce aveam printe florile mele de pe terasa )
  • un vas de 4 litri in care punem apa (aproape 3,5 l )
  • un ciorap fin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante:

 

   Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa .

   Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc.

   In timpul cat fierb cojile de ceapa, cam 30 de minute, ne ocupam sa degresam, sa spalam ouale.

   Pe urma le punem pe un servetel de hartie sa se usuce .

   Taiem ciorapul in bucati egale de marime astfel incat sa putem cuprinde cu ea oul .

   Luam o bucata de ciorap, punem o frunza pe ou si legam ciorapul cu o bucata de ata astfel incat frunza sa stea fixa .
    Dupa ce au trecut cele 30 de minute solutia noastra poate fi folosita la vopsit .

   Luam unul cate unul si il  introducem cu grija in solutia de vopsit, avand grija sa nu le spargem si le lasam sa fiarba 10 minute .

   Scoatem cu o lingura rand pe rand toate oualele si le punem pe un prosop de hartie sau foi de reviste .

   Taiem bucatile de ciorap si dezlipim frunzele, daca ele nu s - au desprins cand am taiat ciorapul .

    La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu .


Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel