Oua umplute cu maioneza si tarhon

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 12920 vizualizari

 

Nu mai stiu pe ce site am vazut oua umplute care contineau si tarhon in maioneza...Ideea e ca mi-a atras atentia si..le-am executat!
Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 200 ml ulei
  • 1/2 pateu mic
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper, vegeta
  • tarhon in otet (optional) -un sfert de lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu maioneza si tarhon:

Se fierb 12 oua.

Galbenusurile celor 2 oua ramase crude  se pun intr-un castronas pentru maioneza, plus inca 2 galbenusuri dintre cele fierte si zdrobite bine cu furculita. Din galbenusurile de mai sus, ulei si mustar,  se face o maioneza, adaugand treptat uleiul, ca sa nu se taie. Puteti face maioneza cu mixerul, la fel ca si mine.

Ouale fierte se decojesc cu grija si se taie in jumatate pe lungime. Se scot galbenusurile, se zdrobesc bine si se adauga margarina si pateul, plus condimentele.

Adaugam smantana in maioneza, amestecam usor pana se incorporeaza si adaugam  tarhonul, care ii da un gust foarte bun.
Impartim maioneza pe cateva platouri plate (mie mi-au iesit 4) si apoi umplem jumatatile de albus cu umplutura de galbenusuri si pateu si le asezam cu partea umpluta in jos.

Decoram cu frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

daca nu aveti tarhon in otet, puteti pune si tarhon uscat, dar bineinteles ca nu are aceeasi aroma..:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu maioneza si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti umpluti