Ostropel de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 23 Mar 2018 | 9678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc)
  • 2 conserve cu rosii
  • 2 capatani usturoi
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita cimbru
  • 50 ml ulei
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de peste:

Se curata pestele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. Se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul in care am prajit pestele, calim usturoiul tocat marunt si adaugam rosiile tocate marunt (chiar se pot pune in blender). Adaugam vinul, apa si cimbrul si lasam sa fiarba ~ 5 minute. Pestele se pune si el in cratita sa fiarba impreuna cu sosul pentru alte 5 minute. Condimentam cu sare si piper.
Servim fierbinte cu patrunjel verde tocat marunt. Se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de grenadier invelit in bacon