Orez pilaf jollof - Ghana

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2017 | 3620 vizualizari

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/orez-pilaf-jollof-ghana.html
Astazi va invit in Africa, mai precis in Ghana.
În anumite regiuni, se prepară orez ”jollof”, o formă locală de risotto. Pentru acest preparat, legumele, carnea (peşte) şi orezul sunt gătite simultan, într-un singur fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 1/2 pui taiat bucatele
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii taiate in cuburi
  • 1 ardei verde taiat bucatele
  • 3 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 cub Maggi de pui
  • 1 litre de apa
  • cimbru
  • 350 g orez pentru risotto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez pilaf jollof - Ghana:

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.

Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte.  Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.

Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.

Sotati totul cateva minute.

Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati  si adaugati cimbrul.

Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.

Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.

Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.

Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez pilaf jollof - Ghana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui