Orez cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 8 Sep 2011 | 11945 vizualizari

 

Stiu ca sunt persoane care nu iubesc foarte mult orezul.Asa eram si eu,dar deodata a inceput sa-mi placa mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr muschi de porc(fara grasime si fara os)
  • 1 cana orez(sau mai putin.cum doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • jumatate ardei galben
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muschi de porc:

Luam bucata de carne si o spalam bine.

O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam maruntel.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Ardeiul il taiem bucatele.

Intr-o oala (nu foarte mare)punem uleiul la incins.

Adaugam carnea si o rumenim foarte putin pe ambele parti,de fapt pana se albeste putin si nu mai este rosiatica.

Apoi punem cam 3 cani de apa.

Cand incepe sa fiarba spumam putin carnea,apoi adaugam toate legumele.

Acoperim oala si lasam carnea impreuna cu legumele sa fiarba ,pana ce ,carnea,este mai bine de jumatate fiarta,dar la foc potrivit.

Spalam orezul in 2,3 ape.

Dupa ce carnea a fiert suficient ,punem orezul .

Condimentam cu sare si piper dupa gust si invartim pentru a nu se prinde de oala(daca mai este nevoie de apa mai puneti,dar sa fie fierbinte obligatoriu).

Spre final punem pasta de tomate si pasta de gogosari si mai dam doar 2-3 clocote.

Il puteti scade de tot sau se poate lasa mai zemos,aici dupa preferinta.

Stingem aragazul si presaram deasupra mancarii patrunjel verde tocat si acoperim cu capacul pentru a-si lua aroma.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (29)

horia 1

11.09.2011, 17:41

nu sunt chinez,dar servesc orez de cateva ori pe luna. sincer mi-ar place sa fac si eu asa un orez "umed",sa-mi mai aduc aminte de casa.......mama il facea asa.

Rocsi 1

11.09.2011, 19:27

multumesc horia..pai asa am invatat de la mama sa il prepar..si nu prea imi place orezul "mai uscat"ci mai zemos!!

nadina73 1

25.10.2011, 15:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si carne de porc