Cum m-am pricopsit cu o galeata de portocale,a trebuit sa confectionez ceva din ele.Asa ca am început cu un orange curd,o crema fina si delicioasa,gandindu-ma sa o combin cu niste clatite ori pancakes.Am avut musafiri,asa ca am încropit un desert la pahar,dar mi-a mai ramas si pentru clatite.Nu prea mi-a placut consistenta,dar fiind prima data cand veti trece cu vederea acest mic inconvenient.
Amestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia sa nu atinga apa care fierbe .Amestecam încontinuu cam 20 de minute,sau pana cand compozitia devine gelatinoasa si ramane pe lingura ca o crema.Mie nu mi-a iesit prea groasa,cred ca ar fi fost suficiente 50 gr de unt.Lasam sa se raceasca,dupa care il punem in frigider pana se va raci complet.
Poate fi folosita ca atare sau in diverse combinatii.