Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am ales o rețetă simplă și la modă;) După cum veți vedea în poze am adaptat o rețetă din caietul personal de rețete din 1995!
Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă.
Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la gemul de mure, lăsându-se să fiarbă la foc mic, până se înglobează. După ce s-a răcit compoziția de mure se adaugă la frișca bătută bine, înglobându-se ușor, până ce se încorporează totul. Compoziția obținută se toarnă într-o formă cu gaură la mijloc, care a fost stropită cu puțin lichior de mure.
Se pune forma la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 2 ore. Înainte de a se răsturna pe un platou, se cufundă forma în puțină apă fierbinte (Recunosc că am omis acest lucru!).
Se decorează bavareza cu frunze de mentă proaspătă și biluțe de ciocolată și mure!
Poftă bună!