Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)

de Panacris in Curcan, 22 Iul 2013 | 7000 vizualizari

 

Se mai întâmplă ca și marii bucătări/bucătărași să dea greș în bucătărie, așa vreau eu să cred;) ,dar fiind ingenioși repară greșeala rapid;) Prin astfel de momente am trecut și eu zilele trecute, am vrut ceva deosebit și s-a dovedit un fiasco, apoi am apelat la experiența culinară, ce am dobândit-o de-a lungul a 23 de ani și am reușit să ”resuscitez” bunătate de șnițele;) Sper să vă fie de folos eșecul meu;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de curcan cca. 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • pesmet auriu,
  • făină albă de grâu,
  • sare iodată,
  • ulei de palmier ptr prăjit,
  • usturoi 4-5 căței,
  • roșii propaspete cca. 3 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!):

Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele, arătau în regulă, dar când să le savureze Zmeii, din dotare, au constatat, că sunt, cam în sânge și tari:(  Astfel am trecut la resuscitare;) Am așezat șnițelele, în tava nou achiziționată din Cămara Bucătărașilor ( se poate folosi orice tavă din dotare)! Usturoiul curățat, tocat mărunt, roșiile feliate se așează peste șnițele,apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servesc ca atare sau alături de o garnitură/salată, după preferința fiecăruia!

Vă asigur că sunt foarte gustoase!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

loredanaaa 1

23.07.2013, 00:03

mihaelar63 1

23.07.2013, 01:08

Bravo Cris , ai iesit basma curata

Panacris 1

23.07.2013, 07:53

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]