Negresa cu nuci si glazura de ciocolata

de andresita in Prajituri, 15 Sep 2014 | 8340 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama mea, din caietul ei ingalbenit de vreme si este prajitura preferata a tatalui meu. Este perfecta pentru pasionatii de ciocolata, mai ales in combinatie cu nucile prajite, care, trebuie sa recunoasteti, dau o aroma unica prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 30 de nuci (nu le-am numarat niciodata, insa am pus cam 3/4 cana de miez nuca)
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de margarina (Unirea folosesc eu)
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 ciocolata neagra (de calitate, neaparat)
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 7 linguri apa
  • 50 g unt
  • o mana de stafide
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si glazura de ciocolata:

Cele 7 linguri de apa se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si cacaua. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga margarina taiata bucatele, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste compozitia putin (sa fie calduta), se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Din aceasta compozitie se opresc 7 linguri. Restul se amesteca cu faina, amoniacul, albusurile batute spuma si stafidele. Nu uitati cand adaugati albusurile sa amestecati usor, din jos in sus, ca sa ramana bule de aer.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cam de consistenta smantanii. Se va turna in tava (de la aragaz am folosit eu) tapetata cu hartie de copt si se va baga in cuptorul preincalzit. Nu stiu sa va spun exact timpul (cred ca aprox 30-35 minute), dar il incercati cu scobitoarea.

Intre timp pregatiti glazura astfel:

Samburii de nuca (de la 3/4 cana pana la o cana intreaga, dupa gustul fiecaruia) se prajesc putin intr-o tigaie teflonata pe aragaz, sau intr-o tava in cuptor. Aveti grija sa nu ii ardeti ca vor deveni amari. Odata prajiti ii curatati putin de coaja (pe cat posibil, ii frecati intre degete ca sa se scuture foitele acelea uscate) si ii taiati cu un cutit in bucatele nu foarte mari. Nu sariti etapa cu prajitul ca face o mare diferenta!!!

Foarte important: glazura trebuie sa fie fierbinte cand o intindeti peste prajitura, de aceea trebuie ori sa va sincronizati bine cu coptul blatului, ori o preparati dupa ce se coace, ca nu-i bai.Intr-un vas se pun cele 7 linguri de compozitie oprite mai devreme, untul si ciocolata rupta in bucati, si se topesc la foc mic. Apoi aruncati si samburii de nuca peste sosul de ciocolata.

Glazurati prajitura si o taiati dupa ce se raceste bine de tot glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (5)

andresita 1

15.09.2014, 21:01

multumesc frumos

deyutzky 1

16.09.2014, 08:22

ce bine arata!! bine ai venit!

andresita 1

18.09.2014, 10:56

mersi deyutzky

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]