Negresa cu glazura de ciocolata alba

de rodicamaria in Prajituri, 2 Ian 2014 | 6469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar + 75 g pt. glazura
  • 200 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte + 2 pt. glazura de ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 75 ml apa pt. glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata alba:

Intr-o cratita antiaderanta punem la foc mic untul,zaharul,laptele,cacaoa si fierbem la foc mic cateva clocote,amestecand continuu.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand in ea.Cand compozitia este rece punem galbenusurile amestecand bine dupa care adaugam faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Albusurile le batem bine apoi le incorporam in compozitia de cacao amestecand de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Intre timp facem glazura alba : apa cu zaharul se fierb pana se leaga un sirop se da jos de pe flacara si se adauga ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se topeste cicolata,eventual se mai pune putin pe foc,dar sa nu clocoteasca.Apoi se toarna fierbinte peste prajitura.Se lasa sa se raceasca , dar nu de tot si se toarna firisoare de glazura de ciocolata cu cacao preparata astfel : ciocolata se topeste intr-un ibric pe bain-marie , cand este topita se adauga 2 linguri lapte se amesteca bine si se toarna.

Am decorat cu inimioare de zahar roz si mov de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ness si nuca