Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

de deyutzky in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 9843 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta de negresa a Jamilei, iar pe parcurs am transformat-o mai mult intr-un fel de tort. :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22 cm:
  • 210 g faina
  • 150 g zahar
  • 15 g cacao
  • 15 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 300 ml cafea pregatita
  • 60 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sos caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • In plus:
  • cateva nuci maruntite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post:

Blat:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare. 

Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom. 

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, aprox. 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea, apoi o lasam la racit.

Sos de caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas pus la foc mic, apoi turnam doar 200 ml apa rece(aici aveti grija la aburi si sa nu va speriati pentru ca zaharul se va intari instant). In restul de 50 ml de apa vom dizolva amidonul. Lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet. Din acest sirop eu am pus deoparte 50 ml si am amestecat cu cafeaua pastrata(adica tot 50ml). In total vom avea 100 ml sirop. 

Peste restul de sirop fierbinte din oala turnam amidonul dizolvat si amestecam cu un tel pana cand compozitia se leaga. Se lasa la racit.

Punem pe un platou negresa racita si o insiropam cu siropul rece. Deasupra turnam sosul de caramel si nucile maruntite. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea