Pestisori cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Oct 2013 | 4230 vizualizari

 

va invit la niste fursecuri foarte fragede.....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr. unt
  • 380 - 400 gr. faina alba
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca macinata

Pentru glazura alba:

  • 1 albus
  • 200 gr zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie

Pentru decor:

  • bombonele colorate
  • 50 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori cu nuca:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.

Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt in tava, ii coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.

Ii lasam sa se raceasca si pregatim glazura alba.

Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa.

Ungem pestisorii cu glazura , ii asezam pe un platou si decoram fursecurile cu nuca macinata si bombonele colorate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu nuci