Negresa

de Rocsi in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4554 vizualizari

 

Este reteta Dyei!!!O recomand ca iese gustoasa si aerata!!Multumesc Dya!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 1 lingura margarina
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 200-220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 canita miez de nuca
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua.

o punem pe foc si ii dam cateva clocote.

luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop.

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma.

peste siropul rece punem faina.

apoi incorporam galbenusurile .

punem si praful de copt,esenta si albusurile batute spuma,pe care le amestecam cu o lingura de jos in sus.(daca vi se pare cam groasa compozitia mai puneti cateva linguri de lapte).

luam o tava dreptunghiulara de aragaz,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem compozitia in tava,iar deasupra punem bucatele de miez de nuca taiata.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana ce prajitura este coapta(verificati cu o scobitoare).

o scoatem,o lasam sa se raceasca iar deasupra o ungem cu nutella.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza si cirese