Nectar de piersici

de lili in Sirop / Compot, 11 Sep 2010 | 13115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici sau caise, 
  • 400 g zahar(fructoza),
  • 30 ml apa
  • salicilat (un varf de lingurita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.Inainte de a se opri se pune un varf de lingurita de salicilat. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.


Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise