Nectar de mere si pere

de Ina in Sirop / Compot, 27 Sep 2015 | 17814 vizualizari

 

Cand ai fructe in curte e pacat sa nu te bucuri de ele si in alte moduri decat proaspete.
Este prima data cand fac nectar in aceasta combinatie iar consistenta , gustul, aroma si culoarea m-au multumit pe deplin.

 

INGREDIENTE

  • mere ( indiferent de soi, culoare, arome )
  • pere
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • zahar
  • apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de mere si pere:

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( depinde de cantitatea de fructe pe care o avem ). Sunt gata cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului iar in bucatarie se imprastie miros de mere coapte :X 

Cand sunt fierte, fructele se paseaza in blender apoi piureul il punem iar pe foc cu zahar ( punem cate putin si gustam, in fuctie de cat de dulce dorim sa fie nectarul ) , zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.
Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o galeata cu mere , 1/2 galeata cu pere , 1,8 kg. zahar . La aceasta cantitate de fructe mi-au intrat 10 litri de apa.

2

Cantitatile de zahar si apa depind de calitatea fructelor, dar si de preferintele fiecaruia in ceea ce priveste gustul de dulce si consistenta nectarului.

3

Zeama de lamaie imprima atat aroma, dar impiedica si oxidarea siropului.

4

Din cantitatile mentionate am obtinut cca 20 litri nectar, mai exact 58 sticle a 330 ml. fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

28.09.2015, 11:40

ce harnicuta ai fost , foarte bun si sanatos

Gicuta 1

28.09.2015, 13:03

mihaelar63 1

15.10.2015, 09:11

Acum am vazut reteta cand incep sa dau de greu Am ceva mere si pere care sunt in mare pericol . Deci azi : nectar . Multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri, la borcan