Napolitana cu caramel si fistic

de Catalina L in Prajituri, 12 Iun 2015 | 3152 vizualizari

 

Sunt foarte bune....crocante cu fistic caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 125 gr fistic prajit
  • 3 oua
  • 100 gr stafide
  • esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu caramel si fistic:

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam.

Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.   

Adaugam stafidele si rezervam.

Cu zaharul ramas facem un caramel.

Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si amestecam .

Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.

Punem pe foc mic si amestecam incet pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.   Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata.   

Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.    

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.  

Daca nu le faceti cu o ocazie speciala puteti congela o parte. Cand le veti sorti vor fi la fel de bune.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cand o portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

2

puteti congela o parte

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha!