Punem uleiul la incins intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii.Curatam ardeiul gras si cartofii .Ardeiul il taiem fasii iar cartofii ii taiem cubulete mai mari .Adaugam atat ardeiul cat si cartofii in tigaie ,punem o cana cu apa , foile de dafin si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam , acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit circa 10-15 min. pana ce scade apa apoi adaugam rosiile curatate si taiate bucati mici si feliile de lamaie.Acoperim din nou si mai lasam inca circa 15 min-20 min..pana ce sosul scade si se ingroasa.
Separat ne ocupam de feliile de muschi.Pudram cu sare si piper fiecare bucata de carne in parte ,le dam prin faina apoi le scuturam bine si le rumenim putin pe ambele parti in untul pe care l-am incins in prealabil.Adaugam vinul, putina apa(atat cat carnea sa fie acoperita) ,punem capacul si lasam pana cand carnea este bine facuta si lichidul a scazut.
Adaugam sosul de legume peste carne ,amestecam si mai lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si asezonam cu patrunjel verde.
Servim cald acompaniat de mamaliguta.