... este reţeta mea cu nr 300.... :p
am vazut la tv o astfel de împletitură...
Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el. Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la frigider până a doua zi.
A doua zi am tăiat muşchiul în două dar nu până la capăt. (a se vedea poza). Pe mijloc se pune cârnatul şi ceapa verde curăţată şi spălată. Se împleteşte iar la capăt prinde cu o scobitoare.
Aşezăm în vasul de yena, turnăm vinul în care a stat la marinat, turnăm apa şi mai presărăm puşină sare şi chilli. Usturoiul îl tăiem feliuţe şi-l punem pe lângă muşchi. Se dă la cuptor la foc mic, din când în când se unge cu sos şi se mai învârte. Se lasă până când intră furculiţa uşor în muşchi şi este rumenit frumos.
Se serveşte cu o salată şi un vin bun.
Poftă bună!