Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

de papabundetot in Porc, 22 Iun 2013 | 4543 vizualizari

 

Noroc cu emisiunile astea culinare ca ma mai inspir si eu pentru mancaruri rapide si delicioase.De la Jamie Oliver am invatat printre altele ca atunci cand te grabesti dar totusi vrei sa pui pe masa ceva bun din ingrediente proaspete e bine sa le bagi la blender pentru ca mai apoi se vor gati rapid,iar in cazul carnii sa o tai bucati mai mici.De aici am plecat si eu cu aceasta reteta si avand un muschi de porc caruia in mod normal ii lua ceva vreme sa se patrunda,l-am taiat bucati de 3-4 cm si l-am gatit asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • sos teriyaki
  • pasta de curry
  • rosii uscate
  • 2 catei usturoi
  • paste barilla
  • ciuperci brune f
  • ulgi de ardei iute
  • curry praf,
  • susan,
  • miere,
  • 200 ml gran cucina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune:

Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un  castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos teriyaki. Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat  ciupercile,mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry,2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.

Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic. Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.

Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste,pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,in cazul meu 10 min. Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender,l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote,am adaugat apoi gran cucina,am pus apoi pastele fierte,am amestecat si gata.

Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon  si bucatile de muschiulet caramelizat.Bun,bun,bun si rapid.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc in vin rosu