Musaca de vinete si carne de vita

de FlaviaD in Vita, 23 Aug 2013 | 4223 vizualizari

 

Ma tot gandeam la o musaca aromata, insa as fi vrut ceva in stilul meu, cu multe legume si in loc de carne tocata de porc sa pun de vita. Visul mi s-a implinit, doar ca n-am pus atat de multe legume cum as fi vrut pentru ca n-am mai avut loc in tava.

 

INGREDIENTE

  • -1 vanata mare
  • -1 dovlecel mare
  • -1-2 ardei iuti
  • -1 ardei capia
  • -3-4 rosii
  • -300 g carne tocata de vita
  • -condimente (busuioc, cimbru, piper alb, sare)
  • -ulei de porumb
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si carne de vita:

Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.

Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul. Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.

Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.

A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente. Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.

Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin.

Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust.

Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Cris2711 1

23.08.2013, 22:57

ce mult imi place

Corinuta 1

23.08.2013, 23:23

cred ca e tare buna!

FlaviaD 1

24.08.2013, 01:28

E buna-buna! Multumesc pentru aprecieri tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete (Reteta Video)