Muraturi asortate

de elucubratiiculinare in Muraturi, 12 Sep 2012 | 10015 vizualizari

 

Aceste muraturi asortate le prepar in fiecare toamna. Sunt grozav de bune.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogonele,
  • 1 buc conopida mare,
  • 10 buc morcovi,
  • 2 buc telina cu frunze,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 varza rosie mica,
  • 2-3 ardei iuti,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • ~ 500 g sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Cum pregatesc eu muraturi asortate:

Legumele se spala. Gogonelele se lasa intregi, conopida se desface in buchetele, morcovul se taie rondele (putem sa facem si floricele din morcov), ardeiul iute fie se pune intreg in cazul in care muraturile le puneti toate la un loc (intr-un bidon mai mare) sau il taiem in 2-3 bucatele in cazul in care muraturile le punem in borcane de sticla mai mici. Telina si hreanul se taie feliute, varza rosie se taie fasii.

Aranjam legumele in straturi, repartizand printre muraturile asortate boabele de mustar, boabele de piper, usturoiul.Frunzele de telina le punem deasupra peste tot continutul borcanelor cu muraturi asortate.

Se face o solutie de apa cu sare (50 g sare la 1 litru de apa). Punem peste borcanele cu muraturi asortate apa cu sare, se pun capacele si cu ele la camara.

TIPS-URI

1

Aceste muraturi asortate se servesc la diverse preparate ca salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza, in saramura