Mulatra cu migdale si ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 16 Noi 2014 | 4165 vizualizari

 

daca n-as fi adaugat carlionti de ciocolata cu lapte ca decor peste glazura,ar fi fost o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 cana apa
  • 100 gr.migdale macinate
  • 1 cana zahar tos
  • 2 cani faina alba
  • 2 linguri rase pudra de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri apa
  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • cristale de zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulatra cu migdale si ciocolata:

Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul.

Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava si dam blatul la cuptor (folosind functia de coacere cu ventilatie) pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 minute).

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul copt sa se racoreasca.

Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 5-6 linguri apa.

Glazuram cu ciocolata topita prajitura, decoram apoi cu cristale de zahar si carlionti de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulatra cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme