Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara

de Sim0na in Prajituri, 23 Mar 2012 | 2955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g faină
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată (amestecată cu zahăr şi cacao) - compoziţie ramasă de la cozonac
  • 1 plic cappuccino cu gust de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră ptr decor
  • nuttela ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara:

Albuşurile le-am bătut spumă tare cu praful de sare, adaugând apoi zahărul, mixând până se topeşte. Am adăugat galbenuşurile pe rând, apoi cappucinno dizolvat în puţină apă şi untul topit şi lăsat puţin să se răcească. Am pus nucile măcinate, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, iar la final scorţişoara.

Am pregătit formele din silicon, le-am uns cu ulei, am pus foiţele speciale, şi le-am uns şi pe acestea. Am introdus formele în coptorul preîncălzit şi le-am lăsat cca 30 minute la foc mic. Cand au fost gata le-am lasat puţin sa se răcorească, apoi le-am scos din forme, le-am pudrat cu zahăr pudră şi am ornat cu nuttela.

Simplu de pregătit şi foarte aromate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu branza dulce si portocala caramelizata