Mucenici moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 7656 vizualizari

 

Acum si varianta moldoveneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 cub de drojdie
  • 4 oua
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cana cu lapte
  • arome
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit unt topit. Acoperim vasul si lasam sa creasca apoi din aluat rupem bucatele in asa fel ca sa fie egale, facem sul si impletim forma 8. Punem in tava unsa si tapetata cu faina, mai lasam sa creasca in tava, apoi dam la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.

Servim familia dar nu uitam nici de cei morti!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]