Mucenici

de ralu_ca in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml de apa calduta
  • 150 gr de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 2 betisoare de scortisoara
  • zahar vanilat (doua pliculete)
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • nuca macinata
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Intr-un vas am pus faina apoi am adaugat apa calda, uleiul, sare si incep sa amestec aluatul.

Aluatul este gata cand devine moale dar nelipicios. ll intind pe blatul de lucru presarat cu putina faina si intind pana obtin o foaie subtire, apoi incep sa formez "opturile" cu ajutorul aparatului pt mucenici. I-am lasat asa pana a 2a zi pentru a se usca. Intr-o oala am pus approx 4 litri de apa, zahar si un praf de sare, betisoare de scortisoara, iar cand aceasta fierbe, adaugam mucenicii, amestecand usor pana ce acestia se ridica la suprafata. Adaugam si esenta de vanilie si stingem focul. Se pot servi cu lamaie rasa, scortisoara si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cei mai pufosi mucenici de post