Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2021 | 1958 vizualizari

 

Tot la Mihaela am văzut rețeta asta faină.
În sfârșit am avut la dispoziție câteva mini mozzarella pentru o proba rețeta.
 
Minunate au ieșit, mulțumesc Mihaela pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Mini mozzarella cca. 250 g,
  • Ulei de rapiță cca. 150 ml,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,
  • Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,
  • Ardei chili uscat ½ linguriță,
  • Sare roz Himalaya 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice:

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate.

Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece minim 24 de ore.

Preparatul se poate păstra la frigider, maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea așa viață lungă!!! 😉

Mozzarella se servește ca aperitiv alături de roșii și măsline, sau se poate folosi cu mare success în salate cu legume proaspete.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

De data asta am folosit uleiul de rapiță ;) Cel de măsline, de bună calitate cum spune Mihaela, e pe drum din Grecia! ;) :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa