Mousse de caise

de Julie in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 7155 vizualizari

 

Un desert usor, racoritor,de vara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 caise bine coapte
  • 150-200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de caise:

Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau  mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.

Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba,  pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,se paseaza  cu blenderul.

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.

Smantana se bate cu 2 linguri cu zahar farin ,pana se obtine frisca.

In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,trei sferturi din frisca si se amesteca bine. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Crema se poate pune in cupe sau in diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

lia maria 1

12.08.2010, 10:29

asa e julietre sa ne mai facisa ne multumesti pe toatefoarte bine arata

Corinuta 1

12.08.2010, 13:14

Foarte bun!

Julie 1

12.08.2010, 15:56

Corina,Lia, runda a doua e la frigider, va asteapta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar