Mousse de caise

de Julie in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 7668 vizualizari

 

Un desert usor, racoritor,de vara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 caise bine coapte
  • 150-200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de caise:

Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau  mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.

Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba,  pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,se paseaza  cu blenderul.

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.

Smantana se bate cu 2 linguri cu zahar farin ,pana se obtine frisca.

In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,trei sferturi din frisca si se amesteca bine. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Crema se poate pune in cupe sau in diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

12.08.2010, 10:29

asa e julietre sa ne mai facisa ne multumesti pe toatefoarte bine arata

Corinuta 1

12.08.2010, 13:14

Foarte bun!

Julie 1

12.08.2010, 15:56

Corina,Lia, runda a doua e la frigider, va asteapta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

Chec cu nutella - Un desert delicios și ușor de făcut

pe 01.11 la 09:18

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]