Miyeokguk - Supa coreeana de alge

de Mitinita in Supe, 17 Apr 2012 | 13385 vizualizari

 

Astazi vin la voi cu ceva inedit,dar ceva de care se vor bucura cei care sunt adeptii caloriilor reduse si a mancarurilor sanatoase. Este vorba despre supa coreana de alge,care este foarte usor de preparat si are atatea beneficii pentru sanatatea noastra. Fara a mai intra in detalii despre proprietatile algelor (m-ar apuca weekendul daca ma mai lungesc mult),vreau sa mentionez totusi ca am incercat si algele chinezesti de prin magazinele bio si cele coreene,acestea din urma fiind cu mult superioare . Au un gust usor sarat si pot fi folosite si in loc de snack,desi sunt crocante la inceput se inmoaie repede. Sunt destul de versatile,fiind folosite mai ales la supe si salate.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 1 pumn de alge uscate
  • 3 catei de usturoi,pisati
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miyeokguk - Supa coreeana de alge:

Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.

La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miyeokguk - Supa coreeana de alge" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

bucatarimcudiana 1

18.04.2012, 11:03

interesanta supica asta

Sim0na 1

18.04.2012, 11:43

Inca o supita specifica Mitinita! Nu cred ca m-as incumeta sa fac... dar cu siguranta nu as refuza o portie facuta de tine!

Maria68 1

18.04.2012, 12:28

as incerca o astfel de supica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole cu piept de curcan afumat