Mini-Eclere

de andreea123 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 6515 vizualizari

 

Mini-Eclere 100% naturale, bio, eco, in concluzie de casa!

 

INGREDIENTE

  • 250ml de apa
  • 255g de unt
  • 140g de faina
  • 6 oua intregi
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400ml de lapte cald
  • 250ml frisca lichida
  • 100g de ciocolata de menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Eclere:

Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca. Din aluatul obtinut se fac forme lunguiete cu ajutorul unui pos. Formele de ecler se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 20 min. la 200°.

Crema se face din 2 oua intregi amestecate cu 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri de amidon si 1 lingura de faina, apoi se toarna (in fir lin) laptele cald. Se pune pe foc si se amesteca energic pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit se pune (putin cate putin) peste 140g de unt.

Se bate 150ml frisca lichida. Eclerele se sectioneaza la mijloc, apoi le ungem pe capac cu o glazura facuta din 100g de ciocolata de menaj topita pe foc in 100ml de frisca lichida. Eclerele glazurate le umplem cu putina crema si putina frisca si gata, le mancam!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

29.05.2011, 22:26

ce bune's

MotanLaOale 1

30.05.2011, 08:43

andreea123 1

31.05.2011, 10:22

pot sa va spun ca s-au mancat imediat, nu cred ca a durat vreo 2 ore

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si oreo