Milch schnitte sau "felii cu lapte"

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iun 2010 | 73251 vizualizari

 

La reteta asta as putea scrie la sursa: "de pe net":))) ca am vazut-o pe multe bloguri, nu stiu exact cui apartine. Ce-i clar e: ca nu-mi arog nimic :))))

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 4 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf copt 
  • o lingura miere
  • 4 linguri ulei
  • 2-3 linguri lapte

pentru crema

  • 200 ml  lapte condensat indulcit
  • 200 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura  miere(eu zic..mai bine nu. e suficient de dulce laptele condensat+ frisca vegetala)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch schnitte sau "felii cu lapte":

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare.

Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin.

Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec.

E timpul sa introducem in actiune mierea si uleiul.

Intr-o tava de marimea 34/30cm  tapetata cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o la foc mediu pentru aproximativ 12-13 minute.

Acum...mie nu mi se pare suficient acest blat decat daca-l taiem in doua pe mijloc si suprapunem foile, asa ca avem doua variante:

1. coacem doua blaturi dubland cantitatile

2.impartim compozitia si coacem doua foi intr-o tavita mai mica.

 

Crema

Mixam frisca. Intr-un bol punem laptele condensat plus 50 ml lapte  peste care adaugam gelatina care a fost inmuiata doua minute in doua linguri apa si apoi dizolvata pe baie de abur in laptele ramas.

Adaugam frisca batuta, mierea si vanilia si  amestecam usor.

O lasam la frigider si cand incepe sa se intareasca o punem intre blaturi. (eu am pus putin si deasupra)

Crema in varianta mea

Prima data cand am facut aceasta prajitura, nu aveam lapte condensat si am inlocuit cu 150 ml smantana+50 ml lapte, indulcit dupa gust

Varianta asta mie imi place mai mult. E mult mai usoara si aerata crema comparativ cu cea care contine lapte condensat.

Prajiturica asamblata se da la rece pentru cel putin doua ore.

E delicioasa! Am facut-o doua zile la rand si parc-as face-o si azi :)))

 

TIPS-URI

1

in mod normal, blatul va iesi mai inalt/pufos, insa mie, cand am facut-o pe cea din foto, nu mi s-au batut bine albusurile :d. ;asta n-a afectat cu nimic insa o sa revin si cu ea inalta:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch schnitte sau "felii cu lapte"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Xandrinne 1

25.09.2014, 07:37

Rita Ilies 1

01.04.2015, 13:53

Waaaaaaaaaaa! De ce nu mi-ai zis că ai rețeta asta?

Panacris 1

12.01.2020, 15:17

Wowwww! Cum de am ratat bunaciunea asta! De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fantezie cu visine